Köpa cajon

Cajon

Vilken cajon passar dig?

Vad ska man tänka på innan köp?

Köpa cajon

Cajonen är ett väldigt mångsidigt instrument och det finns flera sätt att utöka och förbättra dem efter eget tycke och smak.

Cajon som byggsats.

Bl.a finns Cajonport, en vidareutveckling av den välkända Kickport. Cajonport förstärker de låga frekvenserna så att basljudet blir ännu fylligare.

 

Remo har tagit fram en platt guiro som fästs på cajonens utsida och som spelas med naglarna eller en pinne.

 

 

För att ytterligare utöka instrumentets användningsområde så kan man spela med olika typer av vispar och rods. Rods av nylon lämpar sig oftast bäst för att undvika skador på cajonen.

 

För dig som vill köpa cajon rekommenderas varmt att kolla hos Trumslagaren online. Där finns både billiga nybörjarmodeller och proffsmodeller från såväl Valter Percussion och andra tillverkare.

 

Olika miljö - olika ljud

Ljudet från cajonen påverkas väldigt mycket av var cajonen befinner sig. Testa exempelvis att placera cajonen nära en vägg eller element. Du kommer att upptäcka att cajonen låter mycket kraftfullare med mycket basljud. Står cajonen på en heltäckningsmatta eller att ljudhålet är nära en gardin så kan det istället bli motsatt effekt dvs att mycket av basljudet absorberas. Inför en spelning bör man därför testa några olika placeringar för att få bästa möjliga ljud utefter vilket ljud som eftersträvas.