Tillbehör

Cajon

Tillbehör till cajon

Gör din cajon än mer mångsidig

Cajonen är ett väldigt mångsidigt instrument och det finns flera sätt att utöka och förbättra dem efter eget tycke och smak.

Cajon som byggsats.

Bl.a finns Cajonport, en vidareutveckling av den välkända Kickport. Cajonport förstärker de låga frekvenserna så att basljudet blir ännu fylligare.

 

Remo har tagit fram en platt guiro som fästs på cajonens utsida och som spelas med naglarna eller en pinne.

 

 

För att ytterligare utöka instrumentets användningsområde så kan man spela med olika typer av vispar och rods. En produkt som heter Akanga, en slags vispar av kraftigt gräs, är utmärkt komplement om man vill spela med svag ljudvolym.

 

 

 

Olika miljö - olika ljud

Ljudet från cajonen påverkas väldigt mycket av var cajonen befinner sig. Testa exempelvis att placera cajonen nära en vägg eller element. Du kommer att upptäcka att cajonen låter mycket kraftfullare med mycket basljud. Står cajonen på en heltäckningsmatta eller att ljudhålet är nära en gardin så kan det istället bli motsatt effekt dvs att mycket av basljudet absorberas. Inför en spelning bör man därför testa några olika placeringar för att få bästa möjliga ljud utefter vilket ljud som eftersträvas.